E fesoasoani le PRP ia te oe e foia le faalavelave "Mediterane"!!

 

O le a le masani o le gau o lauulu?
E mafai ona vaevaeina lauulu i ni vaega se lua: physiological hair loss ma non physiological hair loss.E fiaselau le pa'u o lauulu e le fa'aletino, ae na'o le lua e sili ona taatele.
O le tasi o le seborrheic alopecia, e tusa ma le 90% o tagata gasegase;Ona o le 95% o lenei ituaiga o lauulu e tupu i tamaloloa, e taʻua foi o le male type hair loss;Ona o le mafuaʻaga o le gau o lauulu e fesoʻotaʻi ma le androgen, e taʻua foi o le androgenic alopecia.
O le gau o le lipid e masani ona tupu i alii talavou.Talu mai le laititi, o tagata gasegase e masani ona toesea o latou muaulu ma lauulu lua faʻamaʻi manifinifi ma agai faʻataʻitaʻi agai i luga o le ulu, ma maua ai se muaulu maualuga.O nisi tagata e manatu sese o se faailoga lea o le atamai ma e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le faiʻai O lea, o le hyperlipidemia e fesoʻotaʻi moni ma le faʻaogaina tele o faiʻai?O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le lipolysis e mafua ona o le i ai o le tele o androgen i totonu o le tino Aʻafiaga o androgen i sebum.
O le metabolism o glands ma le tuputupu ae o lauulu ei ai aafiaga taua.I le tasi itu, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o gaʻo sebaceous, e mafua ai le ulu ma foliga gaʻo.I le isi itu, e mafai ona faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o lauulu, faʻaleleia le lauulu i le vaitau o le tuputupu aʻe e ulufale ai i le taimi malolo, faʻateleina le gau o lauulu, faʻalavelaveina le metabolism o le suiga o lauulu, ma faʻafefeteina le lauulu, o lea o le lauulu. e tupu manifinifi ma manifinifi, ma mulimuli ane e le tupu lava.E mafai ona iloa o le lipolysis e le mafua saʻo ona o le faʻaogaina tele o faiʻai.
Seborrheic alopecia e faʻaalia i le faʻapuupuu tele o le taimi o le tuputupu aʻe o lauulu.E mafai ona faʻaititia le numera o lauulu, agai i luma i le faʻaitiitiga o lauulu lauulu, ma faʻafefe ai lauulu lauulu.E liua i follicles lauulu e pei o millihairs, lea e faʻateleina ai le gau o lauulu i le taimi malolo.O le mea muamua e faʻamutaina le vaitau tuputupu aʻe ma ulufale atu i le taimi faʻaleagaina, lea e faʻaalia i le faʻagasologa o mea.E fa'aalia i le fa'atuputeleina o le sebum secretion, sili atu le sebum i le ulu ma le alopecia manino.

 

 

 

E faapefea ona togafitia?
1. Faʻaaoga le botulinum toxin i le vaega o lauulu, faʻamalo le pulou aponeurosis ma le pilaris, e faʻaleleia ai le tafe toto o le ulu o le ulu ma faʻateleina le gafatia o le okesene.O meaʻai e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o lauulu e sau mai le toto, o le mea lea e taua tele ai le tafe toto o le ulu.E mafai foʻi ona tatou faʻalauteleina le toto o le ulu e ala i le faʻafefe o le ulu, pe mafai foi ona tatou auai i le faʻamalositino faaletino e faʻaleleia ai le metabolism o le tino i le taeao.I se faapuupuuga, o le faʻalauiloaina o le toto o le ulu o se masani lelei o lauulu maloloina, e lelei mo lauulu o soʻo se tasi.
2. Botulinum toxin e mafai ona pulea lelei le suauʻu sebaceous gland i le vaega o lauulu.
O le tele o tagata e gau le lauulu i luga o latou ulu o loʻo faʻatasi ma le faʻaogaina o le tele o le suauu i luga o latou ulu.E mafua ona o le sebaceous glands e matua malosi lava i lalo o le faʻaosofiaina o hormones tane, ma o le suauʻu suauʻu e sili atu nai lo tagata masani.O le mea lea, o le pa'u o tama tane e ta'ua foi o le seborrheic hair loss.O le tele o le suauu e matua afaina ai le tuputupu ae o lauulu, lea e mafua ai le poloka o lauulu.
3. Fa'atino le fa'atupuina o lauulu + togafitiga PRP, fa'apipi'i ma fa'apipi'i follicles lauulu soifua maloloina mai le pito i tua occipital e le'o a'afia e androgens i le pito i luga ole ulu.A maeʻa ona faʻavaeina e follicles lauulu se sootaga toto fou, o le a tupu lauulu fou, ma maua uma uiga o lauulu muamua.O le a tuputupu aʻe faʻalenatura ma le soifua maloloina le follicles o lauulu, ma o le a le pa'u'ū lava.
I le 2004, ina ua togafitia e se tasi o tagata suʻesuʻe le manua o le solofanua i le PRP, na faʻamalolo le manuʻa i totonu o le masina e tasi ma tuputupu aʻe lauulu, ona faʻaaogaina lea o le PRP i le taotoga o lauulu;Na taumafai foi le au suʻesuʻe e tui le PRP i totonu o le ulu o nisi o gasegase aʻo leʻi faʻapipiʻiina lauulu, ma iloa ai o lauulu o tagata mamaʻi na foliga mai ua sili atu le mafiafia.E talitonu le au suʻesuʻe o le aʻafiaga o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le toto ma le maualuga o mea o le tuputupu aʻe e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o sela follicle lauulu i le paʻu o le vaega e le faʻaogaina.O le toto e faʻapitoa ona faʻagaoioia.O platelets e tuueseese mai isi polotini plasma ma o loʻo i ai le maualuga o platelets.
Platelet α O granules e fitu mea e tupu a'e ai.O vaega mafiafia e sili atu i le 100 ituaiga o mea e tupu aʻe, e mafai ona galue i manuʻa.I le faʻaopoopoga i mea faʻatupulaia, o le plasma o platelets tuʻufua, o se polotini multifunctional, faʻatulagaina le fausaga autu ma le faʻailoga e pulea ai le tuputupu aʻe, faʻapipiʻi, faʻateleina, eseesega ma le toe faʻafouina o sela.O le tuʻufaʻatasiga o le puipuiga ma togafitiga e mafai ona sili atu le puipuia o lau lauulu matagofie, ma o le a le mafatia i le faʻamaʻi e mafua mai i le gau o lauulu.E matua faigofie le togafitia o lauulu gau i luga o lou ulu.

 

 

(Manatua: O lenei tusiga o loʻo toe lolomiina. O le faʻamoemoega o le tusiga o le tuʻuina atu lea o faʻamatalaga malamalama talafeagai i le lautele.


Taimi meli: Mati-22-2023